10. DM til Holm

DM i bilorientering:

Dansk Mesterskab i bilorientering for 10. gang til Børge Holm og Jørn Mørup.

Selv om der kun er afviklet 4 ud af 6 afdelinger er DM-guldet allerede genvundet af Danmarksmestre fra Thisted og Struer.

Årets fjerde ud af 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag afviklet af Bjerringbro og Omegns Auto Sport i et område mellem Hadsten og Bjerringbro.

 

For de regerende Danmarks Mestre, Børge Holm, Thy Motor Sport, Thisted og Jørn Mørup, Struer og Omegns Motor Sport kunne løbet blive helt perfekt, hvis ellers resultaterne flaskede sig. Holdet havde inden lørdagens afdeling ved Bjerringbro opnået en tredjeplads i året første afdeling men vundet både 2. og 3. afdeling af DM serien. Derfor havde Holm og Mørup et forspring på tre point ned til Danmarks mestrene fra 2020 Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund i Nordsjælland. Hvis Holm og Mørup var i stand til at vinde lørdagens afdeling samtidig med at Spiegelhauer og Johansen højst blev nr. 3 kunne guldet allerede nu sikres af Thy / Struer mandskabet.

 

Holm og Mørup gennemførte den godt 80 km lange rute med kun 3 fejlkørsler, hvilket var klart bedst i løbet, da de samtidig var næst hurtigst til at gennemkøre ruten blev det til en sikker sejr til Nordvestjyderne. Nordsjællandske Spiegelhauer og Johansen fandt til gengæld ikke rytmen og med 7 fejlkørsler sluttede Frederikssund mandskabet på en 4. plads og dermed kunne de ikke forhindre, at Børge Holm og Jørn Mørup allerede efter kun 4 af årets 6 DM afdelinger kunne sikre sig mandskabets 10. sæt DM guldmedaljer.

 

Thy Motor Sport havde en helt perfekt aften i lørdagens afdeling, da TMS mandskabet Finn Hvidberg Bjarne Nielsen blev nr. 1 i A klassen lige under mesterklassen og de ligge nu på lige fod i kampen om DM guldet i A klassen med et Sjællandsk mandskab, da de hver nu har to førstepladser ud af de fire første afdelinger også for dem mangler der to afdelinger at blive kørt. Også i A klassen havde TMS endnu et mandskab nemlig Ole Bach Bjarne Agesen som sluttede på en  syvende plads.